miercuri, 25 august 2010

Transalpi 2010 - Ziua 6

Etapa 6: Madonna di Campiglio - Condino 59km, 955hm
Joi 05.08.2010
Norocul nostru cu vremea a fost intrerupt in ziua aceasta, afara ploua si nu e genu de ploaie care sa se opreasca curand (a plouat toata ziua). Asa ca ne intindem cu micul dejun cat putem si hotaram sa nu o luam prin munte ci pe asfalt.
Plecam undeva dupa ora 10, Florin cu autobuzul din cauza durerii de genunchi, noi pe bite - video.
Dupa vreo 10km de coborare ma ia frigul si oprim in primul oras intr-o statie de autobuz sa vedem daca suntem bine. Coincidenta, tocmai opreste autobuzul in care este Florin, ma decid repede si ma arunc si eu inuntru - video.
Pana in Tione reusesc sa ma incalzesc si sa ma usuc cat de cat.
Facem o pauza de ceai, in speranta ca se mai domoleste ploaia, dar nici o sansa. Plecam din Tione, pe o urcare care ne incalzeste numa bine, trecem prin Bondo, Roncone. Urmeaza si coborarea dupa care o portiune lunga de plat si ajungem la destinatia noastra pe ziua asta, Condino, un orasel (mai mult sat) intre munti, cu cladiri vechi, nerenovate.
Gasim si singurul hotel/pensiune din orasel, Albergo Condino. De la intrare, care e de fapt birtul satului, am simtit o atmosfera exact ca in birturile din filmele americane vechi. Dupa ce ne cazam si ne uscam bocancii cu feonul, fiind devreme, ce poti face intr-un satuc ca asta cand ploua afara? Iesim jos in birt si ne apucam sa degustam specialitatile zonei: grappa, spritz aperol, prossecco, vin, bere. Ne prinde atmosfera de acolo si stam in birt pana cand ne apuca foamea. Ne apucam sa scormonim satucul sa dam de o pizzerie. O gasim tocmai in cea mai inalta parte a satului, langa o manastire de cappuccini - video. Aici ca si clienti suntem numai noi si familia proprietarilor probabil sau prieteni, galagiosi cum sunt italienii.
Cum putea sa fie pizza aici decat una ca facuta in casa, f. buna. Mancam, bem si ne facem siesta pe drum pana la Albergo Condino.
Din pacate ziua a fost una cam pierduta, nefiind o placere sa pedalezi pe ploaie mai ales ca nu poti vedea mai nimic din peisaje. Dar suntem optimisti pt. ultima zi, pt. care se anunta vreme frumoasa.
Poze ziua 6.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate