miercuri, 18 august 2010

Transalpi 2010 - Ziua 5

Etapa 5: Ponte di Legno - Madonna di Campiglio 56km, 1637hm
Miercuri 04.08.2010
Ne trezim si ca de obicei micul dejun, de data aceasta preferential pt. noi asigurat de compatrioatele noastre, cu sunci, branzeturi etc. Dupa ora 9 suntem gata de decolare, incalecam si ne pregatim de catarat catre Passo del Tonale (1883m). Din nou o zi minunata pt. biciclit.
Si azi avem dea face cu o catarare pe Giro, dar portiunea de Giro nu e chiar asa ascutita ca cea din ziua precedenta, asa ca ne descurcam admirabil, chiar si Florin cu genunchiul usor uzat. Urcam chiar pe sub telecabina care urca la Passo del Tonale si cand suntem aproape ajunsi oprim la o stana si achizitionam "Fromagella" de f. buna calitate si incingem un picnic intre stanci.
Suntem obisnuiti deja, pe asfalt, mai ales pe Giro, cursiere de cursiere, tipi intre 10 si 100ani se catara fara probleme, atleti pana la moarte (nu si dincolo de ea) :-)).
Din Passo del Tonale ne asteapta o coborare lunga (27km, 1100hm) pana in Dimaro.
Trecem prin Pellizzano - video si dupa ce iesim din oras facem un mic concurs cu barci de rafting - video.
Ajungem in Dimaro - video, e ora pranzului asa ca oprim la un ristorante si servim obisnuitele spagetti bianco.
Zacem destul de mult pe terasa, ne prinde lenea dar Angi da trezirea si startul.
Incepem din nou urcarea prin Val Meledrio, super traseu prin padure cu privelisti minunate, poieni f. frumos amenajate, podete etc (vezi poze).
Pornim de la baza cascadei Torrente de Meledrio - video, si urcam pana in varful ei - video.
Mai departe tot prin padure, tot urcare...pana cand la un moment dat iesim din padure, moment in care se termina si urcarea si se deschide panorama catre Dolomiti del Brenta.
De aici numai avem mult si ajungem in Madonna di Campiglio, statiune de schii f. cunoscuta.
Incepem scormoneala dupa cazare. Dupa o cercetare pe la hoteluri concluzionam si ne cazam la chalet de 4*, fiind la acelasi pret cu cele 3* - video. Aici dam din nou de personal din RO, de la care aflam ca aproape fiecare hotel din statiune au personal din RO.
Incheiem ziua cum altfel decat cu o pizza si un pahar de prosecco.
Poze ziua 5.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate