joi, 12 august 2010

Transalpi 2010 - Ziua 3

Etapa 3: St. Maria im Münstertal - Grosio, 71km, 1513hm
Luni 02.08.2010
Plecam tarziu din St. Maria, cam pe la 10 ora locala si o luam in directia Döss Radond (2234m). Aici ne asteapta o catarare pe drum cu pietris. Pe tot parcursul catararii ne atrag atentia fel de fel de cascadute, creste, varfuri, zapezi etc. Incepe sa picure asa ca ne echipam corespunzator.
Aproape de Döss Radond drumul ne forteaza la un scurt push-bike - video.
Ajungem intr-un final la trecerea Döss Radond; ne echipam de frig pt. coborare si dam drumu la vale. Drumul se transforma la un moment dat intr-un singletrack - video, pe marginea unui parau ce trebuia sa se termine in Lago Cancano - video.
Incepe distractia zilei, coborare pe singletrack, pe alocuri riscant, pe marginea prapastiei, super distractiv - video.
Ajungem in sfarsit la Lago Cancano - video, unde oprim sa luam prazul. Ploaia marunta (picuratul) ce nea stropit cat am ocolit lacul, se transforma intr-o ploaie de vara, care numai bine se incheie pana terminam de mancat. Asa ca dupa o mica reparatie la schimbatorul meu ii dam pedala mai departe.
Ne oprim la baraj la o scurta sedinta foto, dupa care ajungem la Tori di Fraele, doua turnuri situate strategic pe doua varfuri alaurate, supervizand intreaga vale. De aici nu coboram prea mult, vreo 200hm, dupa care ne incordam pt. ultima catarare a zilei: Passo Verva (2301m).
Cand suntem aprope sus incepe din nou sa picure si se face frig, ne echipam corespunzator. Apar si blocuri de zapada (vezi poze), si in sfarsit coborarea. La inceput f. bolovanos dupa care intram pe asfalt. O coborare f. lunga ce ne lasa direct pe stradutele inguste din Grosio.
Gasim cazare relativ repede, bagam o pizza si somn.
Poze din ziua 3.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Persoane interesate